Bolu Bağışçılar Vakfı İzzet Baysal'ı ve hayırseverlik kültürünü yeni nesillere anlatmak ve yaşatmak için "Bir Çocuk bir Şehir ve Bolu" adlı kitabı düzenlediği tanıtım kahvaltısıyla okullara dağıttı.
Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından üstlenilen İlhan AKIN ve Halit KARATAY tarafından yazılan "Bir Çocuk Bir Şehir ve Bolu" adlı kitabın İlimiz okullarında eğitim gören 4. Sınıf öğrencilerine okutulması ve öğrencilere İzzet Baysal' ın ve onun şahsında hayırseverliği bilen kuşakların yetiştirilmesi sağlamak için;
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolu Bağışçılar Vakfı arasında "Bir Çocuk Bir Şehir ve Bolu" projesi kapsamında 9 Aralık 2014 Salı günü Solmaz- Ahmet Baysal öğretmenevinde Sayın Vali Ahmet ZAHTEROĞULLARI, Belediye başkanı Alaattin YILMAZ, Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden Temel Eğitimden sorumlu şube müdürleri ile Merkez ilçede ilkokul müdürlerinin katıldığı kitap tanıtım kahvaltılı programı yapıldı.
Programda Vali Ahmet Zahteroğulları, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram konuşma yaptılar.
Turizm danışma noktalarında bu kitap dağıtılabilir.
Vali Ahmet Zahteroğulları yaptığı konuşmasında Bolu Bağışçılar Vakfının hayırseverlik ve İzzet Baysal adına yaptığı bu çalışmayı ve diğer projelerini takdir ettiğini belirtirken, "İzzet Baysal'ı Bolu dışında da tanıtmak anlatmak gerekir, turist gelen bölgelerde turizm danışma noktalarında bu ve benzeri kitaplar gelen ziyaretçilere verilebilir" dedi.
İlköğretim öğrencilerimize İzzet Baysal'ı tanımaları ve bu bilinçle yetişmeleri için bu kitap bir fırsat olacaktır
Programda konuşma yapan vakıf yönetim kurulu başkanı Şerafettin ERBAYRAM;
"Bolu Bağışçılar Vakfı olarak Sivil toplum kurumlarının projelerine hibe desteği vermenin yanında Bolu'nun değerlerine sahip çıkmak ve hayırseverlik kültürünün yaygınlaştırılması da vakfımızın misyonları arasındadır.
Bu gün burada okullarımıza dağıtacağımız kitap ile değerli büyüğümüz İzzet Baysal'ın başlattığı hayırseverlik anlayışını bütün Bolu'ya yayarken yeni yetişen kuşakların yalnızca İzzet Baysal'ı gittikleri okulların, hastanelerin, kurumların isimlerinden bilmelerini değil İzzet Baysal'ı tanıyarak yetişmelerini amaçlıyoruz.Umut ediyoruz ki, ilköğretim öğrencilerimize İzzet Baysal'ı tanımaları ve bu bilinçle yetişmeleri için bu kitap bir fırsat olacaktır katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇAVUŞOĞLU ise yaptığı konuşmasında vakfa ve çalışmalarına her zaman yakın olduklarını birlikte çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Öğrencilerin ilgisini kitaba çekmek için 400 hediye alıp yarışma düzenledik
Vakıf Genel Sekreteri Öznur AKKAYA ise proje hakkında teknik bilgiler verirken kitabın çocukların ilgisini daha çok çekmesi ve okunması için bir yarışma düzenlediklerini, anket formatında düzenlenen bu yarışma neticesinde her sınıftan seçilecek 3 öğrenciye hediyeler aldıklarını belirtti. 3485 öğrenci ile yapılacak bu anket çalışması neticesinde ise elimizde Bolu'da ilkokul öğrencilerinin İzzet Baysal'ı ne kadar tanıdıklarına yönelik ve hayırseverlik kavramlarına bakış açılarının ne olduğuna yönelik gerçek bir analiz raporu da oluşmuş olacak.
Belediye başkanı sayın Alaattin YILMAZ'ın da hazır bulunduğu programa 48 okul müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri katıldı. Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim, Mütevelli, Danışma ve Denetim kurulu üyelerinden isimlerin de yer aldığı programda; Kitap yazarları Halit KARATAY ve İlhan AKIN'a hediyeler takdim edildi ve kitapta emeği geçen 3 üniversite öğrencisine de vakıf tarafından para ödülü verildi.